Een reiziger is een persoon die vaak reist. Ze kunnen met de auto, het vliegtuig of de trein reizen. Ze kunnen reizen voor zaken of plezier. Ze kunnen een backpacker, gap-packer of een toerist zijn. Ze kunnen ook een toerist zijn die in een ander land woont.

Het Merriam-Webster Dictionary definieert een reiziger als iemand die op reis of reis gaat. Het woordenboek stelt dat een reiziger een persoon is die vaak reist.

De Ierse reiziger is een nomadische etnische groep die in Ierland woont. Historisch gezien reisden ze van stad naar stad in paarden getrokken karren. Ze verdienden hun brood met busken of door tinsmithing.

Ze worden ook wel witte zigeuners genoemd. De meeste Ierse reizigers zijn rooms -katholiek en spreken Shelta, een taal van gemengde Engelse en Ierse afkomst ga op reis met de beste flightbag. Tijdens Oliver Cromwells bloedige campagnes in het midden van de 1600, werden ze gezwollen door ontheemden.

De Ierse reizigers worden soms bekritiseerd vanwege de manier waarop ze in de media zijn afgebeeld. De Amerikaanse filmreiziger uit 1997 speelde Mark Wahlberg en Bill Paxton. Ze worden ook negatief afgebeeld in de populaire televisieserie The Riches.

Veel van de Ierse reizigers zijn echter positief in de media getoond. Een boek, Big Fat Gypsy Weddings, bevat bijvoorbeeld reizigers op bruiloften. Evenzo toont een documentaire, Rules of the Road, met in de hoofdrol Oliver Herbrich, Ierse reizigers als een positieve etnische groep.

De Ierse reizigerspopulatie is een kleine 0,5% van de bevolking. In 2006 was de bevolking van reizigers 20.975 mensen, die in stedelijke en landelijke gebieden woonde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.