NIEUWS

Agenda


ACKU staat voor: Activiteiten op gebied van Cultuur, Kunst en Uitgaan.

ACKU organiseert activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan in Den Haag voor alle hogeronderwijs studenten! ACKU doet dit altijd samen met studenten, vaak in projectgroepen, maar ook als jij zelf met een goed idee komt willen we je graag bijstaan in de uitvoering. Hierna volgen een aantal van onze diensten:

  • ACKU biedt je graag kortingen en winacties van evenementen in Den Haag
  • ACKU heeft een goed overzicht van de belangrijkste organisaties en instellingen op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan in Den Haag
  • ACKU weet waar je betaalbare cursussen kunt volgen
  • ACKU heeft een infobalie waar je graag advies geven en hulp bieden bij het organiseren van evenementen en projecten die in relatie staan met de ontwikkeling van Den Haag Studentenstad

Op zoek naar een stage?

Wij werken ieder schooljaar met stagiaires en zijn altijd op zoek naar enthousiaste HBO studenten die van aanpakken weten. Interesse? Stuur ons je motivatiebrief en CV.

Vrijwilligers

Vind jij het leuk om betrokken te zijn bij de evenementen van ACKU? Kom dan even binnenlopen voor een kop koffie en een gesprek, voor onze events kunnen we altijd de hulp van vrijwilligers gebruiken! We zijn vaak op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen bij o.a. promotiewerk, fotografie, op- en afbouwen, manusje-van-alles, ontwerpers, recensenten en noem maar op. Je kunt ook mailen naar info@acku.nl, vermeld daarbij dan even waar je interesse naar uit gaat. Op zowel De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland is er een activiteitencommissie actief die regelmatig evenementen in de scholen organiseren. Aanmelden kan via samantha@acku.nl Vraag ook na bij jouw studie wat de mogelijkheden zijn voor vrije studiepunten / 28 uurs activiteit (Inholland), misschien kan je deze inzetten als vrijwilliger.

Het ontstaan van ACKU, geschiedenis

ACKU is in 2002 opgericht als eerste HBO cultuurbureau van Nederland.
In 2004 is de Stichting ACKU opgericht door Miep Kroese (oud-medewerker van De Haagse Hogeschool). In de beginperiode van ACKU stond het idee van Den Haag als studentenstad in de kinderschoenen. In de voorbije periode is er veel veranderd. De studentenpopulatie van Den Haag is twee keer zo groot geworden en er is universitair onderwijs in de stad gestart door de Universiteit Leiden.  ACKU heeft nu twee prachtige werkruimtes bij de hoger onderwijsinstellingen waarin studenten met elkaar aan projecten kunnen werken. Diverse nieuwe festivals zijn door ACKU gestart en we zitten niet stil, telkens kan het beter. Nieuwe ideeen worden met studenten uitgewerkt en uitgevoerd.

ACKU is bijzonder dankbaar voor de extra inzet van de volgende mensen:
Miep Kroese, Lars Becking, Roland de Bes, Herbert Boerendonk, Hans Muiderman, Betty de Leeuw, Ria de Waal, Roy de Hair, Kim van Bommel, Phaedra Smits, Paul Cornelissen, Rob Verhoeven, Nico Derwort, Robert Verschragen, Hans Buurman, Max Aangenendt, Paul van Doorn, Pauline de Boer, Floor Kraaier, Marjolein Poot, Ciska de Bruijn.

Den Haag studentenstad ontwikkelt zich door de intensieve samenwerking met de culturele organisaties: Paard van Troje, Korzo, Theater aan het Spui, Zuiderstrandtheater, Koninklijke Schouwburg, HPC, Musicon, etc, Gemeente Den Haag, de hoger onderwijsinstellingen: De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Institute of Social Studies, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Koninklijk Conservatorium, Hotelschool The Hague, Universiteit Leiden campus The Hague.

Doelen van ACKU

ACKU heeft een unieke verbindende rol tussen de Haagse culturele instellingen, de hoger onderwijsinstituten en de veranderende Haagse studentenpopulatie. In totaal studeren 35.000 studenten in Den Haag. Den Haag studentenstad is in vergelijking met de gevestigde studentensteden, een studentenstad in opkomst, gekenmerkt door een zeer diverse studentenpopulatie en toenemende internationalisering. Den Haag is vooral een HBO stad, er is geen universitaire traditie.

De doelstellingen van ACKU:

  • Studenten binden aan Den Haag door het aanbieden van cultuur.
  • Studenten actief laten deelnemen aan het culturele- en uitgaansleven.
  • Binnen de hogere onderwijsinstellingen een bruisend cultureel klimaat creëren.
  • De wisselwerking stimuleren tussen de culturele instellingen in Den Haag en de hogere onderwijsinstellingen.
  • De wisselwerking stimuleren tussen de hogere onderwijsinstellingen onderling.
  • Aandacht voor internationalisering en diversiteit.

Studenten worden ondersteund bij de uitvoering van hun culturele dromen op gebied van:

toneel, muziek, fotografie, dans, games en alle andere kunstvormen. ACKU heeft twee mooie werkruimtes één in De Haagse Hogeschool en één bij Hogeschool Inholland. Alle HO studenten, die studeren en/of wonen in Den Haag, mogen gebruik maken van ACKU.

LOGO GEMEENTE DEN HAAG

Dit zijn wij

team-member

Valentijn Schulz

coordinator

ACKU is in 2002 gestart als studentenbureau voor activiteiten op het gebied van cultuur, kunst en uitgaan voor Haagse studenten. Ik ben er vanaf het eerste moment bij en daar ben ik best trots op. Den Haag kent nu al meer dan 35.000 hoger onderwijsstudenten en we tellen nog steeds door. De Haagse studentenstad groeit en de tevredenheid van de studenten groeit mee. Ik vind het een prachtige ontwikkeling dat er nu naast de HBO instellingen ook een universiteit in de stad gevestigd is. Ik zie studenten van alle hoger onderwijsinstellingen samenwerken binnen de werkgroepen van ACKU aan de Oh Oh INTRO, Stukafest, XXL-mas, Connected en andere leuke projecten. De ontmoeting tussen deze studenten zorgt voor nieuwe ideeën en gave evenementen. Ik vind het geweldig dat Den Haag laat zien dat je als Haagse student het verschil maakt.

team-member

Alex Krijgsman

project manager

My name is Alex. I work at ACKU since 2018. You can contact me for all ACKU projects. Also for your credit points you can get my assistance. Please drop by for a coffee and feel free to share your ideas.

Contact

ACKU – De Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 67
Maandag t/m Woensdag van 9:00- 17:00 uur

Post- factuuradres:

Postbus 13336, 2501 EH Den Haag
Facturering: administratie@acku.nl

Telefoon en Fax:
HHS: 070-4458885
Inholland: 070-3120585
Fax: 070-4457775

ACKU – Hogeschool Inholland
Theresiastraat 6-D
Donderdag van 9:30 – 17:00 uur

E-mail:

Ons algemene e-mailadres is: info@acku.nl

Adverteren?

Stuur een e-mail aan: info@acku.nl

[contact-form-7 404 "Not Found"]